Recenze: A co když je to pravda?

29. october 2014 at 0:00 | Erin |  Recenze
Čauko,
po x letech jsem zase shlédla film, ale musím se pochválit, prostě já jsem dobrá :D Dokonalý ne? No, každopádně asi napíšu na každej můj shlídnutej a dobrej film recenzi.
Dnešní recenze se bude týkat prý romantického filmu A co když je to pravda?
Ze začátku jsem se bála, že to bude další z řady slaďoučkejch filmů. Omyl Erin! Naprosto jiná báseň!

Obsah:
Romantická komedie A co když je to pravda? vypráví příběh dvou lidí, kteří dokázali, že láska je opravdu nesmrtelná. Renomovaný komediální režisér Mark Waters (Protivný sprostý holky, Mezi námi děvčaty) svedl dohromady Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Holka na roztrhání) a Marka Ruffala (Collateral, Piková trojka) ve filmu natočeném podle stejnojmenného bestselleru. Když si David (Mark Ruffalo) pronajal byt v San Francisku, poslední věc, kterou ve svém novém domově očekával, byla spolubydlící. Poněkud hysterická mladá dáma jménem Elizabeth (Reese Witherspoon) se totiž před ním najednou zjeví jako duch a začne tvrdit, že Davidův nový byt ve skutečnosti patří jí. David to pokládá za obrovské nedorozumění, ovšem jen do chvíle, než se Elizabeth vypaří stejně záhadně, jako se objevila. Ne nadlouho. Začne se Davidovi naprosto nevyzpytatelně zjevovat, dokud si on neuvědomí šílenou "pravdu" - nastěhoval se do bytu po duchovi, který odmítá uznat svou smrtelnost. Ve snaze donutit Elizabeth, aby konečně odpočívala v pokoji, k sobě postupně najdou cestu a nakonec se do sebe zamilují. Může mít takový vztah budoucnost?


"Dobrá romantická komedie musí mít nějakou zásadní překážku a ta naše patří k těm nejlepším. Jeden z milenců žije v normálním světě a druhý je zřejmě mrtvý. I když se nemůžou jeden druhého ani dotknout, funguje to mezi nimi skvěle," říká režisér Waters. Skvěle to podle něj fungovalo i mezi hereckými představiteli Davida a Elizabeth během natáčení. "Reese je krásná a chytrá holka, navíc má ten správný komediální talent, který jí umožňuje říkat všechny dialogy tak, že vyznívají přirozeně vtipně," tvrdí režisér. Podobně mluví producent filmu Walter Parkes o Markovi Ruffalovi. "U Marka máte pocit, že snad ani nehraje, což je základní poznávací znamení skvělého herce."

Aby scény s Elizabeth, kterou může vidět jenom David, dopadly co nejlépe, točily se vždycky nadvakrát - s Reese a bez ní. Ta si svou roli mimořádně užívala. "Nesměla jsem se ničeho dotýkat, nic nosit, do ničeho narazit, vlastně jsem neměla šanci něco zkazit," říká herečka.(oficiální text distributora)



Jak to vidím já:Dokonalý. Prostě ten konec by ste nečekaly a myslím si, že by to takhle prostě mělo být :) Suce ze začátku jsem si myslela, že to bude tak, ale pak to bylo onak. Také jak už jsem psala, není to ten klasický romantický film alá Everywhere Selena etc. Za což jsem byla moc ráda. Určitě film i dobrodružný a hlavně komendie je tam zakomponovaná též. Nejlepší je ten knihovník :3

5 hvězdiček


Super film, stojí za shlédnutí :)
Carpe Diem Guys!
Erin
 

Be the first one to judge this article.

Comments

1 Veronica.Mathers Veronica.Mathers | Web | 29. october 2014 at 0:05 | React

ten film je božský =)

2 steel32 steel32 | Web | 29. october 2014 at 9:45 | React

ten film je boží! :D
už jenom kvůli tomu příběhu, ale i kvůli markovi a reese :D

3 Torinka_de_Nile Torinka_de_Nile | 29. october 2014 at 10:58 | React

Aj ja mám tento film veľmi ráda :D :), a pekná recenzia :) .

4 ~*~Janii~*~ ~*~Janii~*~ | Web | 29. october 2014 at 11:05 | React

to není na intru :) my máme studenskej byt ...:) jen ta spolibydlící se bude stěhovat na intr já tam nechci protože bych musela dodržovat vycházky a o takovéhle párty bych přišla :D

5 Bee Shifer Bee Shifer | Web | 29. october 2014 at 11:31 | React

Podle anotace bych se na něj asi nepodívala, ale když jsi mi to přiblížila, tak se mi to fakt začalo líbit! :D

6 Steeeva Steeeva | Web | 29. october 2014 at 11:52 | React

tak tento film som videla ale straaaaaaašne dávno ale poriadne si to ani nevybavujem
viem o čo sa tam jedná aj kto tam hraje ale nič viac
u mňa je to film len na zabitie nudy

7 Luci Luci | Email | Web | 29. october 2014 at 12:05 | React

tak tento film neznám :D ale Reese Witherspoon mám ráda, takže možná kvůli ní si film pustím :D

8 Michaela. Michaela. | Web | 29. october 2014 at 12:24 | React

Ten film neznám, ale jelikož filmy sleduju pořád. Udělám si čas a kouknu, vypadá dobře:)

9 CrazyJull CrazyJull | Web | 29. october 2014 at 13:51 | React

Mám pocit, že jsem tenhle film viděla, ale jistá si nejsem. :D
-CrazyJull

10 Hipís Hipís | Web | 29. october 2014 at 14:26 | React

Nezná, neviděla jsem, mám ráda slaďáky, kouknu. :-D Jinak máš super design! ^^

11 Extasy Extasy | 29. october 2014 at 14:46 | React

Díky za návštěvu na mém blogu. Tenhle článek mě zaujal, protože jsem u tohohle filmu dělala v sobotu sushi, když ho dávali v telce :-) Marka moc nemusím, ale Reese je úžasná. Film určitě stojí za shlédnutí ;-)

12 Eliz Eliz | Web | 29. october 2014 at 15:29 | React

Romantické komedie sice nejsou můj šálek čaje/kávy :D, ale podle tvého hodnocení tenhle film vypadá vážně dobře!

13 HuVi HuVi | Web | 29. october 2014 at 16:28 | React

Pěkný blog a super hudební vkus ! :)

14 Reka Reka | Web | 29. october 2014 at 17:23 | React

Myslím, že jsem ho viděla, ale nějak si ho nemůžu vybavit.
Pěkná recenze, tak se měj :)

15 LinDa☮ LinDa☮ | Web | 29. october 2014 at 18:52 | React

Tento film som videla. Aj keď asi len začiatok. Ale ten začiatok sa mi páčil :)
U nás ma myslím, iný názov... ale na tom nezáleží :)
Inak aj ja som sa po x rokoch pozrela na nejaký film. Nowhere boy :D

16 Eva K. Eva K. | Web | 29. october 2014 at 19:26 | React

Tenhle film jsem viděla 3x :D  Líbí se mi, že to neni takováta tuctová romantika s klasickym příběhem...aaa nemůžeme být spolu, protože jsi z jiné společnosti, jsi zadaný, je tu spousty jiných žen /mužů..... prostě srágorky :D Tohle se mi líbilo, už jen díky obsazení! :33 Prostě dobrá romantická komedie, kterou nezapřu :)

17 patruelis patruelis | Web | 29. october 2014 at 19:50 | React

Asi se na něj kvůli tobě podívám... :)) :-)  :-)  :-)  :-)

18 Emmi (nepr.) Emmi (nepr.) | Web | 29. october 2014 at 21:02 | React

Ja ten film vôbec nepoznám :D

19 fucking skinny fucking skinny | Web | 29. october 2014 at 21:03 | React

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů.. :-D Vždycky se tak nehorázně nasměju :-D

20 Bubblex Bubblex | Web | 30. october 2014 at 13:25 | React

Máš u mě animaci :)

21 fakynn fakynn | Web | 30. october 2014 at 15:01 | React

Ten film je absolutně boží. :) Viděla jsem ho už tolikrát.
Oh, máš naprosto dokonalý vzhled, jak si to udělala? :o

22 Bubblex Bubblex | Web | 30. october 2014 at 15:21 | React

Nee, to je jen odměna za účast, ale tolik let mi není :-D

23 cincina cincina | Web | 30. october 2014 at 15:31 | React

Jojooo tenhle film mám moc ráda:)

24 fakynn fakynn | Web | 30. october 2014 at 15:38 | React

Víš, co je děsnej poděl? Že ještě než jsem dočetla komentář, tak jsem si říkala 'Kouknu se k ní na blog, jestli tam nemá někde affs, že bych se zapsala.' :D Takže já si tě píšu. :D :3

25 kaja kaja | Web | 30. october 2014 at 16:41 | React

Tento film fakticky milujem,zo začiatku to vyzerá ako úplne inakší film a potom to začne byť inak. Zo začiatku je to vtipné keď ju prvýkrát zbadá a ona zistí že je duch a potom aj smutné keď svoje telo vidí v nemocnici nakoniec to ale skončí happyendom,ona sa prebudí a spomenie si na neho,tento film by som si kukla aj 100 krát. A navyše filmy s Reese milujem :-)

26 sarush ef sarush ef | Web | 30. october 2014 at 17:07 | React

No, to úplně není můj šálek kávy.

27 Aliwien Aliwien | Email | Web | 30. october 2014 at 17:14 | React

Film jsem neviděla, ale třeba to díky Tvé recenzi napravím. Děkuji za návštěvu i pochvalu mé pohádky na téma na blogu. :-)

28 zkusebni zkusebni | Web | 30. october 2014 at 17:14 | React

jsi fakt trapná jak se ke všem vtíráš na blog a všem lezeš do prdele.

29 Ari Rey Ari Rey | Web | 30. october 2014 at 18:32 | React

tenhle film jsem viděla :) ale už dávno. Vždycky když mám nějakou horší náladu tak koukám na romantický komedie :) ale nejvíc se mi líbilo "zkus mě rozesmát" s Jennifer Aniston a Adamem Sandlerem :) určitě doporučuju :)

30 Lory Lory | Web | 30. october 2014 at 21:02 | React

Hned mě napadl obrat "film mého dětství" ale to se k tomu asi nehodí tak řekněme, že "mládí" xD Už jsem ho viděla asi desetkrát a znám ho nazpaměť, vždycky u toho bulim, i když vím, jak to dopadne. Pět hvězdiček si to zaslouží, hezky napsaná recenze x)

31 Nany Nany | Web | 30. october 2014 at 23:40 | React

Díky moc, dlouho jsem žádný film neviděla, tak mám konečně nějaký tip. Vypadá to zajímavě :)
Pěkná recenze ;)

32 GT♥ GT♥ | Web | 31. october 2014 at 17:41 | React

Ten film je luxusní! :)

33 Ess. Ess. | Email | Web | 31. october 2014 at 20:25 | React

Tenhle film znám.
S tvou recenzí souhlasím, je naprosto úžasný.^^

34 Dominique Dominique | Email | Web | 1. november 2014 at 10:34 | React

Taky ho mám moc ráda ! :-)
Viděla jsem ho už několikrát a je přímo skvělý ♥ Jsem ráda, že se ti taky líbil ;-)

35 HockeyGirl HockeyGirl | Email | Web | 1. november 2014 at 16:05 | React

Tenhle film jsem viděla několikrát a nikdy mě neomrzí :-)

36 Ellie Ellie | Web | 4. november 2014 at 18:02 | React

Tenhle film jsem měla vždycky moc ráda :))

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Advertisement